Sezon na śliwki węgierki w pełni. Na pierwszy ogień poszła łatwa i lekka zupka. Możecie śmiało zjeść ją bez żadnych dodatków lub zabielić śmietanką. Sprawdzi się jako obiad ( np. z
plackami z jabłkami ) lub jako dietetyczna przekąska między posiłkami. Jedliście kiedyś taką zupę? Jak Wam smakowała?
- 1 kg śliwek węgierek
- 4 szklanki wody
- pół łyżeczki cynamonu
- szczypta imbiru
- cukier / ksylitol do smaku
Śliwki pozbawiamy pestek. Dodajemy wodę i przyprawy.
Trzymamy całość na średnim gazie około 30 minut.
Gdy ostygnie - miksujemy.
Smacznego!
Posted in: cynamon,dania dietetyczne,imbir,ksylitol,obiad na piątek,szybko,śliwki,tanio,wegetariańskie,zupa owocowa,zupa śliwkowa,zupy
Wyślij pocztą e-mail
Wrzuć na bloga
Udostępnij w usłudze Facebook
0 komentarze:
Prześlij komentarz
By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!