.

środa, 29 sierpnia 2012

ZUPA ŚLIWKOWA

Sezon na śliwki węgierki w pełni. Na pierwszy ogień poszła łatwa i lekka zupka. Możecie śmiało zjeść ją bez żadnych dodatków lub zabielić śmietanką. Sprawdzi się jako obiad ( np. z plackami z jabłkami ) lub jako dietetyczna przekąska między posiłkami. Jedliście kiedyś taką zupę? Jak Wam smakowała?

  • 1 kg śliwek węgierek
  • 4 szklanki wody
  • pół łyżeczki cynamonu
  • szczypta imbiru
  • cukier / ksylitol do smaku
Śliwki pozbawiamy pestek. Dodajemy wodę i przyprawy.
Trzymamy całość na średnim gazie około 30 minut.
Gdy ostygnie - miksujemy.

Smacznego!



0 komentarze:

Prześlij komentarz

By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India