.

sobota, 11 sierpnia 2012

MUS JABŁKOWY

Mus może śmiało posłużyć jako dietetyczny deser dla dbających o linię. Przypomina też słoiczki owocowe dla bobasów, więc maluchom na pewno będzie smakowało, a przede wszystkim może być nadzieniem do rozkosznego jabłecznika. Pokażę Wam tym razem zdjęcie nie musu, a jabłecznika, w którym od razu po zrobieniu wylądował.

  • 12 średnich słodkich jabłek
  • odrobina wody - około 1/6 szklanki
Opcjonalnie:
  • szczypta cynamonu
  • łyżka cukru
Owoce kroimy na małe cząstki, podsmażamy z wodą, tak długo, aż staną się szkliste, i woda odparuje. Jeżeli używamy cynamonu, dajemy go na  końcu.























0 komentarze:

Prześlij komentarz

By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India