Mus może śmiało posłużyć jako dietetyczny deser dla dbających o linię. Przypomina też słoiczki owocowe dla bobasów, więc maluchom na pewno będzie smakowało, a przede wszystkim może być nadzieniem do rozkosznego
jabłecznika. Pokażę Wam tym razem zdjęcie nie musu, a jabłecznika, w którym od razu po zrobieniu wylądował.
- 12 średnich słodkich jabłek
- odrobina wody - około 1/6 szklanki
Opcjonalnie:
- szczypta cynamonu
- łyżka cukru
Owoce kroimy na małe cząstki, podsmażamy z wodą, tak długo, aż staną się szkliste, i woda odparuje. Jeżeli używamy cynamonu, dajemy go na końcu.
Posted in: cynamon,desery,dietetyczne desery,jabłka,mus jabłkowy
Wyślij pocztą e-mail
Wrzuć na bloga
Udostępnij w usłudze Facebook
0 komentarze:
Prześlij komentarz
By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!