- 5 szklanek wody
- 2 szklanki rosołu
- 400g ryżu
- przyprawa curry 2 czubate łyżeczki np. firmy Cykoria
- przyprawa do grilla (używam Kamis) obie nie mają glutaminianu sodu!
- mieszanka mrożonych warzyw chińskich Bonduelle
- 2 nierozbite plastry mięsa schabowego lub 200g kurczaka
- natka pietruszki / bazylia do dekoracji
Ryż podsmażamy około 2 minuty na oleju. Dolewamy bulion, dosypujemy curry i gotujemy. Dolewamy stopniowo tyle wody, ile ryż będzie potrzebował, by zmięknąć, a nie przypalić się.
Smażę mięso pokrojone w kostkę. Gdy będzie gotowe, dodaję rozmrożone wcześniej warzywa, sypię przyprawą do grilla i smażę.
Łączę zawartość patelni i garnka, jeszcze trochę podgrzewam, by danie przeszło oboma smakami.
Smacznego Łasuchy!
0 komentarze:
Prześlij komentarz
By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!