.

niedziela, 19 sierpnia 2012

KOMPOT JABŁKOWY

Tradycyjny pyszny kompocik.  Myślę, że najbardziej będą tutaj pasować kwaskowate jabłka. Przygotujecie go szybciutko, jeśli nie chce Wam się obierać jabłek ze skórki. Ale uważam, że takie obrane smakują o niebo lepiej.

  • 14 średnich jabłek ( średnica około 6 cm )
  • 6 szklanek zimnej wody
  • plaster cytryny
  • miód / ksylitol 4 łyżki
  • 1-2 goździki
Pokrojone w ćwiartki, bez gniazd nasiennych jabłuszka  i inne składniki wrzucam do wody. Stawiam na średnim ogniu na 15 minut.
Najlepszy jest schłodzony :)

0 komentarze:

Prześlij komentarz

By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India