Zawsze miałam opory przed przygotowywaniem dań z wołowiny, ale dodatek musztardy sprawia, że mięso będzie mięciutkie, rozpływające się w ustach.
A jakie są wasze metody na miękką wołowinę?
Zapraszam także na film :)
12 roladek:
- 3 szklanki rosołu
- mąka do obtaczania
- 3 płaty mięsa wołowego
- duża cebula
- 3 ogórki kiszone
- musztarda np. Kamis rosyjska
- słodka papryka w proszku
- pieprz
Wierzch każdego smaruję warstwą musztardy ( nie ma co żałować ).
Na to kładę paski cebuli i ogórka.
Zawijam i spinam 2 wykałaczkami.
Obtaczam w mące. Smażę z obu stron.
Przekładam do garnka. Zalewam rosołem, dodaję pozostałe ogórki, cebulę oraz przyprawy.
Duszę pod przykrywką 1,5 godziny.
2 komentarze:
Moja zrobiła zrazy z Pani strony i to była najsmaczniejsza rzecz z wołowiny jaką jadłem w życiu! Mięso smaczne, kruche i pożywne!
Polecam jako danie dla prawdziwego faceta:)
Dziękuję bardzo! Cieszę się niezmiernie! :) pozdrawiam:)
Prześlij komentarz
By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!