.

wtorek, 28 sierpnia 2012

CIASTO Z BAKALIAMI I CYNAMONEM

Kto się skusi na kawałeczek ciasta pachnącego cynamonem? W którym zatopione są migdały i kawałki czekolady? Delikatne i rozpływające się w ustach? Naprawdę zachęcam do skosztowania! :) Ach, i żeby nie było, że nie mówiłam, ciacho jest mocno niedietetyczne, wręcz tłuściutkie :)

Składniki płynne - niech będą w temperaturze pokojowej.

  • kostka masła 200g bez 2 łyżek
  • 1  1/3 szklanki mąki pszennej
  • pół - 3/4 szklanki cukru (może być biały lub ciemny )
  • 4 jajka
  • 50 gram migdałów (płatki lub kroimy w połówki)
  • 80 gram pokruszonej czekolady
  • garść rodzynek
  • dwie szczypty cynamonu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Masło ucieramy z cukrem i jajami.
Dodajemy mąkę, mieszamy łyżką.
Wsypujemy bakalie.
Przekładamy masę do posmarowanej masłem keksówki.
Na górze robimy łyżką podłużne rozcięcie.
Wstawiamy do 180 stopni, na około 40 minut lub gdy wbity patyk będzie suchy.

Smacznego Łasuchy!



















0 komentarze:

Prześlij komentarz

By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India