Składniki płynne - niech będą w temperaturze pokojowej.
- kostka masła 200g bez 2 łyżek
- 1 1/3 szklanki mąki pszennej
- pół - 3/4 szklanki cukru (może być biały lub ciemny )
- 4 jajka
- 50 gram migdałów (płatki lub kroimy w połówki)
- 80 gram pokruszonej czekolady
- garść rodzynek
- dwie szczypty cynamonu
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masło ucieramy z cukrem i jajami.
Dodajemy mąkę, mieszamy łyżką.
Wsypujemy bakalie.
Przekładamy masę do posmarowanej masłem keksówki.
Na górze robimy łyżką podłużne rozcięcie.
Wstawiamy do 180 stopni, na około 40 minut lub gdy wbity patyk będzie suchy.
Smacznego Łasuchy!
0 komentarze:
Prześlij komentarz
By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!