Około 50 pierogów:
Farsz
- 2 szklanki puree z ziemniaków
- 200g sera feta
- łyżeczka majeranku
- mnóstwo pieprzu
- odrobina papryki słodkiej
Ciasto:
Takie jak na pierogi z malinami, tyle że podwajamy porcję
- 4 szklanki mąki
- 2 szklanki wrzątku
Wszystkie składniki farszu mieszamy dokładnie ze sobą.
Ciasto przygotowujemy w misce.
Do mąki dodajemy wrzącą wodę i mieszamy łyżką.
Wykładamy na blat, gdy będzie jeszcze ciepłe zagniatamy.
Gdyby się kleiło-dodajemy mąkę.
Wycinamy kółka i faszerujemy.
Wrzucamy do wrzącej, osolonej wody.
Od momentu wypłynięcia gotujemy około 3-4 minuty.
Okraszamy dobrze wysmażoną cebulką.
0 komentarze:
Prześlij komentarz
By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!