.

poniedziałek, 20 sierpnia 2012

SZASZŁYKI Z SZYNKĄ I PAPRYKĄ

Szaszłyki kojarzą się z latem, grillem, ale ja przyrządzam je też z łatwością w domu, na patelni. Ładnie zwinięta szynka zdobi danie i urozmaica je. A jeśli miałabym robić je na grillu, zrobiłabym wszystko tak jak w instrukcji poniżej, a nad żarem tylko je podgrzała.

  • patyki do szaszłyków
  • 2 piersi kurczaka- kroimy w kostkę
  • przyprawa do grilla np. Kamis
  • 2 cebule
  • 3ogórki kiszone
  • 1 papryka 
  • 3 pomidory
  • kilka plastrów dobrej szynki
Mięso smażę z cebulą, mocno posypuję przyprawą. 
Używam Kamisa bo nie zawiera w składzie glutaminianu sodu.
Warzywa kroję w dużą kostkę.
Plastry szynki kroję i składam dwukrotnie lub zwijam w rulonik i nadziewam razem z pozostałymi produktami na patyki. 
Podaję z bagietką i lekką sałatką.






0 komentarze:

Prześlij komentarz

By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India