.

niedziela, 26 sierpnia 2012

BROWNIE Z MIGDAŁAMI

To ciacho jest tak niesamowicie czekoladowe, że mogę się założyć, że nie zjecie więcej niż dwa kawałki na raz! :) Oczywiście zależy jak duże sobie ukroicie ;) Najlepsze jest na zimno ze szklanką zimnego mleka. Gorąco polecam, spróbujcie! Dodałam do niego migdały, ale do brownies pasuje dużo dadatków. Co byście chętnie do niego dorzucili? Wiśnie? Skórkę pomarańczową?


  • 2 czekolady gorzkie
  • 200g masła
  • 3 jajka
  • szklanka cukru
  • 4/5 szklanki mąki ( rysuję podziałkę markerem na szklance )
  • 50g migdałów
Czekolady rozpuszczam w kąpieli wodnej z masłem. Studzę.
Jaja ubijam z cukrem. Wlewam masę czekoladową i miksuję.
Dodaję mąkę. Mieszam.
Wsypuję przekrojone na pół migdały.
Wylewam na średnią prostokątną blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. 
180 stopni, 20 minut.
   Pycha i na gorąco i na zimno!





















2 komentarze:

Anonimowy pisze...

rewelacyjnie pyszne i mocno czekoladowe:)

Anonimowy pisze...

zrobiłem i wyszło extra:))))

Prześlij komentarz

By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India