To ciacho jest tak niesamowicie czekoladowe, że mogę się założyć, że nie zjecie więcej niż dwa kawałki na raz! :) Oczywiście zależy jak duże sobie ukroicie ;) Najlepsze jest na zimno ze szklanką zimnego mleka. Gorąco polecam, spróbujcie! Dodałam do niego migdały, ale do brownies pasuje dużo dadatków. Co byście chętnie do niego dorzucili? Wiśnie? Skórkę pomarańczową?
2 czekolady gorzkie
200g masła
3 jajka
szklanka cukru
4/5 szklanki mąki ( rysuję podziałkę markerem na szklance )
50g migdałów
Czekolady rozpuszczam w kąpieli wodnej z masłem. Studzę.
Jaja ubijam z cukrem. Wlewam masę czekoladową i miksuję.
Dodaję mąkę. Mieszam.
Wsypuję przekrojone na pół migdały.
Wylewam na średnią prostokątną blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
2 komentarze:
rewelacyjnie pyszne i mocno czekoladowe:)
zrobiłem i wyszło extra:))))
Prześlij komentarz
By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!