- kiełbasa na grilla
- przyprawa do grilla
- pomidory ( pokroić w plasterki )
- cebula ( mała kosteczka )
- bochenek chleba
- ser zółty
- 5 łyżek masła
- czosnek granulki / świeży
- zioła prowansalskie - dobrze zmielone
Pomidory układamy na talerzu, posypujemy cebulą, pieprzem i solą.
Chleb za pomocą noża obieram ze skórki (odkrawam kilka milimetrów). Kroję go na zwykłe pajdy ostrym nożem.
Masło w temperaturze pokojowej mieszam z czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Układam posmarowane takim masełkiem kromki na blaszce, posypuję starym lub pokrojonym w paski serem. Zapiekam, aż ser się rozpuści w 180 stopniach.
0 komentarze:
Prześlij komentarz
By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!