CIASTO
- 250g masła- wszystkie składniki w temperaturze pokojowej!
- szklanka cukru
- 6 jajek
- 2 i 1/3 szklanki mąki
- torebka proszku do piieczenia ( ok 15 gram )
- 2 łyżki kakao
- 400g wiśni lub półtorej czekolady truskawkowej Milka
- 2 szklanki mleka
- budyń waniliowy
- 2 łyżki cukru
- 250g masła
- 2 łyżki kirszu
- 2 łyżki kakao / polewa czekoladowa
Wszystkie składniki oprócz wiśni i kakao miksujemy dokładnie.
Połowę ciasta wylewamy na średnią prostokątną blachę z papierem do pieczenia.
Kakao łączymy z drugą połówką ciasta, również wykładamy na blachę. Wyrównujemy wierzch.
Na to kładziemy wiśnie lub kostki czekolady.
Pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach.( Nie za długo, by się nie wysuszył. )
Krem
Budyń robimy według przepisu na opakowaniu, ucieramy z masłem, alkoholem i cukrem.
Przestudzony wylewamy na wystudzone ciasto. Posypujemy kakaem.
0 komentarze:
Prześlij komentarz
By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!