.

sobota, 21 lipca 2012

KAPUŚNIAK Z KISZONEJ KAPUSTY

Lubię takie domowe smaki. Kapuśniak na boczku roztacza cudny zapach, a moja Babcia Janka zawsze powtarza, że dom musi pachnieć obiadem. Tę zupę najchętniej jadłabym siedząc w wygodnym bujanym fotelu z drewna, takim, jak kiedyś stał właśnie u Babci.

  • 2 litry rosołu ( lub po jednym litrze rosołu i wody )
  • boczek w kostce
  • włoszczyzna
  • 3 spore ziemniaki
  • majeranek, zioła prowansalskie, słodka papryka w proszku, sól, pieprz
  • 50dag kiszonej kapusty
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
Rosół zagotowuję z boczkiem, warzywami oraz ziołami i koncentratem.
Gdy ziemniaki zmiękną, dodaję kapuste i gotuję tak długo,aż puści smak. Zazwyczaj około 20-30 minut.

0 komentarze:

Prześlij komentarz

By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India