.

środa, 4 lipca 2012

DOMOWY KISIEL DAKTYLOWY

Zazwyczaj kisiel owocowy ze sklepu prawie nie ma smaku. A już koło owoców to prawdopodobnie nawet nie leżał. Dlatego też, jako że lubię ten nieskomplikowany deser, zapraszam na wersję domową. Syrop daktylowy znalazłam w sklepiku ze zdrową żywnością, ale można go zastąpić bardziej popularnym smakiem. Wcześniej mieliście okazję zapoznać się już z lodami daktylowymi, które biją na głowę każde inne!

  • 3 łyżki syropu daktylowego
  • 4 - 4,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 500ml wody (dwie szklanki)
  • 1-2 łyżki cukru
Zagotowujemy półtorej szklanki wody z syropem i cukrem.
W reszcie wody rozmieszajmy mąkę, wlejmy do wrzątku, mieszając.
Pamiętajmy, że łyżka łyżce nie równa, więc jeśli mamy maluśkie łyżeczki nasypmy więcej mąki i na odwrót.






















0 komentarze:

Prześlij komentarz

By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India