- 5 szklanek owoców w tym: 2.5 wiśni, 2 czereśni, pół szkl. agrestu i porzeczek.
- tyle samo szklanek wody
- pół torebki kisielu truskawkowego albo poziomkowego
- cukier do smaku
poniedziałek, 9 lipca 2012
ZUPA OWOCOWA NA LATO
20:59
Kuchnia z Jajem
No comments
To zdecydowanie jedna z moich ukochanych potraw. Wspaniała na ciepło i na zimno. Z makaronem lub bez. Najbardziej lubię, gdy dominują wiśnie, ale proporcje można mieszać, skład modyfikować Można także przyrządzić ją z samych wiśni (np. takich z zaprawy na zimę lub mrożonych) . Kisielu też nie trzeba dodawać, choć to sprawia, że zupa jest bardziej sycąca.
0 komentarze:
Prześlij komentarz
By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!