.

środa, 6 czerwca 2012

LODY DAKTYLOWE

Niesamowicie pyszny, myślę, że niespotykany smak wart jest poświęcenia chwilki czasu i samodzielnego wykonania lodów. Można je wcinać ze spokojnym sumieniem, bo nie ma w nich cukru. Co tu dużo gadać-niebo w gębie!

Co będzie potrzebne:
  • kremówka 36%, na dwie porcje- 250ml
  • kilka łyżek syropu daktylowego
Śmietanę ubijamy, dodajemy syrop.
Mieszamy.
I wstawiamy do lodówki.
Czekamy kilka godzin aż konsystencja się zmieni... na pewno warto !

Im bardziej płaskie naczynie, w którym mrozimy lody, tym szybciej będą gotowe:)
Warto też je przykryć folią aluminiową, by nie powstały kryształki lodu.

Wyglądają na szczęśliwe :D
 



0 komentarze:

Prześlij komentarz

By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India