.

sobota, 15 września 2012

ZUPA PAPRYKOWO-POMIDOROWA

Zupe paprykową miałam ostatnio okazję jeść kilka lat temu. I troche się za nią stęskniłam.  Po tłustych obiadach, np. z frytkami czy schabowym, to miła i oczyszczająca odmiana dla podniebienia i wątroby. Po takiej warzywnej zupce z pewnością poczujecie się lepiej i lżej.Taka potrawa świetnie rozgrzewa.

  • 1,5 szklanki wywary warzywnego ( np. po gotowaniu warzyw na sałatkę jarzynową )
  • 3 duże czerwone papryki
  • 1 spora cebula
  • 2 puszki pomidorów
  • łyżka bazylii, czosnku i papryki słodkiej
  • razowy makaron świderki
Cebulę podsmażam.
Paprykę przekrawam na pół, usuwam gniazdo nasienne.
Piekę około 40 minut w 180 stopniach. Skórka ma być mocno pomarszczona i trochę sczernieć.
Obieram je nożykiem.
Wszystkie składniki gotuję przez 15 minut.
Odstawiam do przestygnięcia i miksuję.

Podaję z razowymi świderkami.



0 komentarze:

Prześlij komentarz

By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India