.

środa, 5 września 2012

SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY

Surówki i sałatki robię zazwyczaj naprędce i z tego co akurat mam w szafkach. Jabłka przeznaczone były na kompot z pomarańczą i lawendą. Bakalie zostały po batonikach zbożowych, które pokażę Wam jutro.

  • pół główki młodej kapusty
  • 50g migdałów  (mogą być w płatkach)
  • 100g rodzynek
  • sok z połowy cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka estragonu
  • 3 jabłka
  • sól i pieprz
Kapustę drobno szatkuję, ( na zdjęciu jest grubo pocięta, ale drobniejsza lepiej smakuje).
Migdały, jeśli są całe przekrawam na pół.
Jabłka kroję w kostkę.
Oliwę, cytrynę i przyprawy łączę w kubeczku.
Mieszam wszystko razem.



0 komentarze:

Prześlij komentarz

By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India