.

piątek, 7 września 2012

KOMPOT JABŁKOWY Z POMARAŃCZAMI I LAWENDĄ

Tak, tak z lawendą. Ma niepowtarzalny zapach, taki otulający i kojący. A w kompocie spisuje się świetnie. Pomarańcza nadaje całości egzotyczny ton. Zresztą sami się przekonajcie:)

  • 16 małych jabłuszek lub 8 dużych
  • 6 szklanek wody
  • dwie gałązki świeżej lawendy
  • sok z 2 pomarańczy
Jabłka obieram, pozbawiam gniazd nasiennych. Wszystkie składniki zalewam zimną wodą i gotuję na małym gazie przez 20 minut.






















1 komentarze:

pszemek pisze...

fajne zdjecia

Prześlij komentarz

By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India