.

wtorek, 11 września 2012

CIASTO NA PIEROGI - Z MALINAMI

To najprostszy przepis jaki można sobie wyobrazić. Dostałam go od mojej Mamy. Testowałam wiele różnych ciast na pierogi np. z olejem, ale żadne nie były tak dobre jak te. To ciasto jest miękkie i elastyczne. Koniecznie wypróbujcie!  

  • dwie szklanki mąki
  • 1 szklanka wrzątku 

Mieszam składniki w misce łyżką. Przekładam na blat, chwilkę wyrabiam, mocno podsypuję mąką z obu stron.
Cienko rozwałkowuję. Im cieńsze tym lepsze:)
Wycinam szklanką koła.
Nakładam po 2-3 maliny. (można dosypać troszkę cukru do środka, ja tego nie robię)
Wrzucam do wrzącej wody, gotuję od wypłynięcia około 3-4 minut.




 

1 komentarze:

Anonimowy pisze...

apetyczne:)

Prześlij komentarz

By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India