.

środa, 27 czerwca 2012

SPAGHETTI BOLOŃSKIE INACZEJ

Nie znam nikogo, kto nie lubił by spaghetti. Dlaczego inaczej? Gdyż jest to wersja spolszczona, tradycyjny smak urozmaiciłam ogórkiem kiszonym. Właściwie to danie powstało w mojej kuchni przpadkowo, ale zagościło na stałe w domowym menu.
  • 2 cebule
  • pomidory w puszce
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 20-30 dag mięsa mielonego
  • 4-5 ogórków kiszonych
  • makaron spaghetti około 300gram
  • Przyprawy: czosnek w proszku, bazylia, pieprz i sól
Rumienimy na patelni cebulę (pokrojoną w kostkę).
W garnku łączymy cebule, pomidory i koncentrat oraz doprawiamy. Odparowujemy nadmiar wody. Około 10-15min.
Kroimy ogóry w drobną kosteczkę. Dokładamy do sosu. Podgotowujemy.
Mięso smażymy, również dorzucamy do garnka.
Gotujemy makaron.
I gotowe. Dekorujemy listkiem bazyli, pietruszki, co mamy akurat pod ręką.


0 komentarze:

Prześlij komentarz

By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India