Moją kuchnię zajmowało chwilowo siedmiu Irlandczyków, więc żywiłam się u rodziców. Ostatniego dnia Mama poczęstowała mnie lekkim obiadem- wegetariańską potrawką z fasolki. To danie w sam raz dla wszystkich myślących powoli o zrzuceniu zimowego tłuszczyku. W tym dla mnie:) Kostium kąpielowy czeka, Kochani!
4 porcje:
- 2 cebule
- sól
- 3 pomidory
- 3 rzodkiewki
- cukinia
- koperek
- sos sojowy np. Kikkoman
- 1/3 szklanki wody
- 4 ogórki kiszone
- 0,5 kg fasolki żółtej
Podajemy z chlebem, kuskusem. Możemy przybrać ugotowanym jajkiem.
- Gotujemy osobno żółtą fasolkę. Końcówki odcinamy.
- Kroimy cebule i przesmażamy. Dodajemy sól, by puściły sok.
- Dodajemy ćwiartki pomidorów, rzodkiewki i cukinię (plastry) fasolę i koper.
- Podlewamy sosem i wodą.
- Zostawiamy do podduszenia.
- Pokrojone ogórki lądują w garnku, jeszcze przez chwilkę zostawiamy na ogniu.
Posted in: cukinia,dania dietetyczne,fasolka,obiad,pomidory,wegetariańskie,zdrowie
Wyślij pocztą e-mail
Wrzuć na bloga
Udostępnij w usłudze Facebook
0 komentarze:
Prześlij komentarz
By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!