.

wtorek, 19 czerwca 2012

WEGE OBIAD NA LATO

Moją kuchnię zajmowało chwilowo siedmiu Irlandczyków, więc żywiłam się u rodziców. Ostatniego dnia Mama poczęstowała mnie lekkim obiadem- wegetariańską potrawką z fasolki. To danie w sam raz dla wszystkich  myślących  powoli o zrzuceniu zimowego tłuszczyku. W tym dla mnie:) Kostium kąpielowy czeka, Kochani!

4 porcje:
  • 2 cebule
  • sól
  • 3 pomidory
  • 3 rzodkiewki
  • cukinia
  • koperek
  • sos sojowy np. Kikkoman
  • 1/3 szklanki wody
  • 4 ogórki kiszone
  • 0,5 kg fasolki żółtej
Podajemy z chlebem, kuskusem. Możemy przybrać ugotowanym jajkiem.
  1. Gotujemy osobno żółtą fasolkę. Końcówki odcinamy.
  2. Kroimy cebule i przesmażamy. Dodajemy sól, by puściły sok.
  3. Dodajemy ćwiartki pomidorów, rzodkiewki i cukinię (plastry) fasolę i koper.
  4. Podlewamy sosem i wodą. 
  5. Zostawiamy do podduszenia.
  6. Pokrojone ogórki lądują w garnku, jeszcze przez chwilkę zostawiamy na ogniu.




0 komentarze:

Prześlij komentarz

By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India