- 4 szklanki rosołu
- 2 garści usmażonego boczku pokrojonego w kosteczkę
- dwie łyżeczki kminku mielonego
- kilka łyżek śmietany
- łyżka mąki (nie trzeba)
- majeranek
- troszkę kurkumy ( dla ładnego koloru)
- papryka słodka w proszku
- kilka ziemniaków w kostkę
piątek, 15 czerwca 2012
ZUPA KMINKOWA
16:35
Kuchnia z Jajem
No comments
Zupę kminkową jadłam bardzo dawno temu, w Karczmie pod Kluką w Słupsku. Tutaj znajdziecie ją w internecie: http://www.podkluka.pl/ . Wcześniej nawet nie miałam pojęcia o istnieniu takiej potrawy. Od dłuższego czasu chodziło mi po głowie zrobienie jej samodzielnie. Gdy zostało mi trochę rosołu (nic nie może się zmarnować:), nadarzyła się wreszcie okazja. A jako ciekawostka, powiem, że kminek działa łagodząco na układ trawienny i odświeża oddech.:)
0 komentarze:
Prześlij komentarz
By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!