Do przyrządzenia potrzebujemy:
- dwa małe bakłażany ( wybieramy mniejsze ze względu na to, że mają mniej goryczki)
- 4 ząbki czosnku
- makaron (np. trójkolorowy jak na fotografii)
- 5 dorodnych pomidorów
- świeża bazylia
- chilli w dowolnej postaci
- 5 łyżek soku z pomarańczy
- (boczek) w wersji wege pomijamy
Dzięki soleniu nie będzie tak mocno chłonął oleju.
Dusimy go na patelni. (smażymy pod przykrywką)
Na ten sam olej kładziemy rozdrobniony czosnek i pomidory, chilli, smażymy do momentu, gdy pomidory się rozpadną, dodajemy bakłażan.
Kruszymy część fety, bazylię i mieszamy wszystko razem z makaronem.
Jeżeli używamy boczku, podsypujemy potrawę chrupiącym, usmażonym mięskiem już po wyłożeniu na talerz. Ozdabiamy serem.
0 komentarze:
Prześlij komentarz
By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!