.

wtorek, 23 października 2012

GULASZ - OBIAD W KOLORACH JESIENI

Przygotowując ten obiad, zainspirowałam się przepisem z gazety. Przypomina trochę moje leczo. Danie będzie świetne na jesień, kolorowe i rozgrzewające.

  • 300g mięsa wieprzowego
  • 1 żółta papryka
  • pomidory w puszce
  • 4 ząbki czosnku
  • łyżeczka majeranku
  • odrobina estragonu i papryki słodkiej w proszku
  • 1,5 cebuli 
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
Mięso kroje na małe kawałki, dokładnie obsmażam z czosnkiem przekrojonym na pół.
Pod koniec dodaję resztę przypraw.
Paprykę smażę z cebulą (do miękkości).
Wszystkie składniki łączę z pomidorami i koncentratem.
Duszę całość, by smaki się połączyły uważając by nic się nie przypaliło (można dolać odrobinkę wody).

Podaję z kuskusem lub ciemnym ryżem.

0 komentarze:

Prześlij komentarz

By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India