.

środa, 10 października 2012

GORĄCA CZEKOLADA DO PICIA - GĘSTA I PYSZNA

Jesień za oknem, czas na poprawę nastoju :) Jestem całkowicie pewna, że spodoba się Wam ten przepis.

Na 2 filiżanki:
  • 200 ml śmietanki 12% (użyłam Jana)
  • czekolada gorzka  (tutaj Goplana) 
  • 1 łyżeczka mąki kukurydzianej ( im więcej, tym czekolada będzie gęstsza )
  • 2-3 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka kakao
Około 150ml śmietanki podgrzewam z połamaną czekoladą i cukrem, mieszam cały czas, aż do rozpuszczenia.
Chwilowo zdejmuję z ognia.
W pozostałych 50 ml rozprowadzam mąkę kukurydzianą i kakao. Wlewam do garnuszka.
Stawiam całość na gazie i mieszam dokładnie, aż wszystko zgęstnieje.

Podaję gorącą.







1 komentarze:

Adrian Moczyński pisze...

Jak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.

Prześlij komentarz

By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India