.

piątek, 19 października 2012

WEGETARIAŃSKI MAKARON ZE SZPINAKIEM

Jesienią zawsze przypominam sobie o szpinaku. Przez ostatnie dwa dni błąkałam się po supermarkecie, by znaleźć coś, z czym można by go połączyć. I żeby można było się takim daniem porządnie najeść. Wyszło kolorowo i smacznie. Jeśli macie ochotę, możecie dodać pokrojoną w kostkę i podsmażoną szynkę.

  • szpinak mrożony 450 g
  • 6 dużych ząbków czosnku
  • sporo soli i pieprzu
  • serek twarogowy 150 g ( użyłam Turka )
  • 5 łyżeczek kaparów i pół łyżeczki zalewy z nich ( tu Goya, bo mają łagodny ocet )
  • ser pleśniowy 100g
Szpinak wrzucam na patelnię, razem z pokrojonym na plasterki czosnkiem. Po kilku minutach dosypuję kapary i dolewam odrobinę zalewy. Podgrzewam, aż wyparuje woda. Przyprawiam solidnie solą i pieprzem.
Zestawiam z ognia, by odrobinę przestygł.
Dodaję serek.

Ser pleśniowy kroję na paski lub kruszę.

Na talerz wykładam makaron, sos i obsypuję serem pleśniowym.










































0 komentarze:

Prześlij komentarz

By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India