.

sobota, 13 października 2012

JESIENNA CZEKOLADA NA GORĄCO Z ORZECHAMI

Ostatnio pokazałam Wam przepis na gęstą czekoladę do picia, postanowiłam troszkę ją urozmaicić.

  • pół czekolady z całymi orzechami, tu Nussbeiser
  • cała gorzka Goplana (60%)
  • 1 łyżeczka kakao
  • 1 łyżeczka mąki kukurydzanej
  • 200 ml 12% śmietanki
W ok. 150 ml śmietanki rozpuszczam obie czekolady ( połamane na kawałki ). Ciągle mieszam, żeby napój się nie przypalił.
W pozostałej śmietance rozprowadzam dokładnie kakao i mąkę.
Dolewam do garnka i mieszam podgrzewając.
Gdy czuję, że całość lekko zgęstniała, przelewam do filiżanek.

Można podawać z bitą śmietaną na górze.



0 komentarze:

Prześlij komentarz

By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India