.

piątek, 18 maja 2012

MORSKA PIANKA

To jeden z moich pomysłów na syrop barmański Blue Curacao, moją dzisiejsza zdobycz w szalenie niebieskim kolorze. Sam syrop w smaku jest bardzo słodki i przypomina smak serka tutti frutti :)



Oto on!
 Składniki:
  • galaretka w zielonym kolorze - ja użyłam agrestowej
  • 3/4 szklanki wody
  • Śnieżka 
  • 200ml mleka
  • 4 łyżki syropu Blue Curacao
  1. Galaretkę robimy używając jedynie 3/4 wody.
  2. Śnieżkę ubijamy z mlekiem (prosto z lodówki).
  3. Dodajemy galaretkę i syrop. Miksujemy delikatnie.
  4. Wlewamy do pojemnika wyłożonego folią (nie jest to konieczne, ale łatwiej jest potem wszystko pokroić i powyjmować.
  5. Chłodzimy 30-40 minut.

0 komentarze:

Prześlij komentarz

By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India