.

środa, 16 maja 2012

LAZUROWE SPAGHETTI

Smaczne ,,co nieco'' dla miłośników sera pleśniowego, do których ja oczywiście też się wliczam. To spaghetti ma delikatny smak, w takich proporcjach jak podaję poniżej, charakterystyczny smak sera pleśniowego jest lekko wyczuwalny, ale nadaje klimatu. Seromaniacy mogą dodać go oczywiście więcej.

Składniki:
  • 100g sera pleśniowego
  • 2 szklanki mleka
  • 3 łyżki mąki
  • 250g makaronu
  • 2-3 plasterki szynki
  • szczypiorek
  1. Mleko podgrzewamy i wrzucamy pokruszony ser pleśniowy.
  2. Mieszamy aż do rozpuszczenia sera.
  3. Dokładnie mieszamy sos z trzema łyżkami mąki, gotujemy aż zgęstnieje.
  4. Doprawiamy  solą i pieprzem.
  5. Szynkę kroimy w kosteczkę. Podsmażamy.
  6. Makaron ląduje na talerzu.
  7. Polewamy sosem ( albo zmieszać wcześniej sos i makaron w garnku)
  8. Posypujemy szynką i szczypiorkiem. Pałaszujemy ze smakiem. 



0 komentarze:

Prześlij komentarz

By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India