Uff, jak gorąco! Z pomocą biegną lody truskawkowe. Robi się je bardzo szybko, a efekt zachwyci każdego łasucha.
Będziemy potrzebować:
- 1,5 szklanki truskawek
- szklankę kremówki (36%)
- 7 łyżek cukru (cukru z brzozy lub miodu)
Owocki miksujemy z cukrem.
Śmietanę (z lodówki!) ubijamy.
Łączymy zawartość obu misek i wstawiamy do zamrażarki. Co około pół godziny mieszamy.
Jeżeli zrobią się jednak kryształki lodu, przed podaniem wyjmujemy je troszkę wcześniej i mieszamy.
Dobrze komponują się z polewą z truskawek:
- szklanka truskawek
- 2 łyżki cukru
Rozgniatamy je i podgotowujemy przez kilka minut. Dosypujemy cukier. Odstawiamy do przestygnięcia. Gotowe!
Posted in: desery,kinderbal,ksylitol,lody,miód,truskawki
Wyślij pocztą e-mail
Wrzuć na bloga
Udostępnij w usłudze Facebook
0 komentarze:
Prześlij komentarz
By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!