.

czwartek, 24 maja 2012

LODY TRUSKAWKOWE

Uff, jak gorąco! Z pomocą biegną lody truskawkowe. Robi się je bardzo szybko, a efekt zachwyci każdego łasucha.

Będziemy potrzebować:
  • 1,5 szklanki truskawek
  • szklankę kremówki (36%)
  • 7 łyżek cukru (cukru z brzozy lub miodu)
Owocki miksujemy z cukrem.
Śmietanę (z lodówki!) ubijamy.
Łączymy zawartość obu misek i wstawiamy do zamrażarki. Co około pół godziny mieszamy.
Jeżeli zrobią się jednak kryształki lodu, przed podaniem wyjmujemy je troszkę wcześniej i mieszamy.



 Dobrze komponują się z polewą z truskawek:
  • szklanka truskawek
  • 2 łyżki cukru
Rozgniatamy je i podgotowujemy przez kilka minut. Dosypujemy cukier. Odstawiamy do przestygnięcia. Gotowe!

0 komentarze:

Prześlij komentarz

By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India