Surówki i sałatki robię zazwyczaj naprędce i z tego co akurat mam w szafkach. Jabłka przeznaczone były na
kompot z pomarańczą i lawendą. Bakalie zostały po
batonikach zbożowych, które pokażę Wam jutro.
- pół główki młodej kapusty
- 50g migdałów (mogą być w płatkach)
- 100g rodzynek
- sok z połowy cytryny
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka estragonu
- 3 jabłka
- sól i pieprz
Kapustę drobno szatkuję, ( na zdjęciu jest grubo pocięta, ale drobniejsza lepiej smakuje).
Migdały, jeśli są całe przekrawam na pół.
Jabłka kroję w kostkę.
Oliwę, cytrynę i przyprawy łączę w kubeczku.
Mieszam wszystko razem.
Posted in: dodatki do obiadu,estragon,jabłka,migdały,młoda kapusta,na piknik,rodzynki,surówki
Wyślij pocztą e-mail
Wrzuć na bloga
Udostępnij w usłudze Facebook
0 komentarze:
Prześlij komentarz
By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!