Uwaga! To ciasto rozwałkowujemy bardzo cieniutko!
Ponad 40 babek:
- 1 4/5 szklanki mąki
- pół szklanki cukru -(lepiej puder, wtedy trochę mniej)
- 1 jajko
- pół masła
- 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 główki lawendy
Masło siekamy nożem.
Ciasto zagniatamy.
Rozwałkowujemy bardzo cienko - około 1mm.
Szklanką wycinamy koła.
Posmarowane masłem foremki wylepiamy ciastem.
Wstawiamy do lodówki na około 15 minut.
Pieczemy ok. 8 minut w 180st. lub do momentu, gdy się zrumienią.
Dekorujemy bitą śmietaną, owocami, czego dusza zapragnie.
0 komentarze:
Prześlij komentarz
By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!