Zwykłe kanapki z serem mogą się trochę znudzić, dlatego proponuję nową odsłonę tradycji - kanapki z bakłażanem i smażoną szynką. Na zdjęciu bakłażan jest w całości, w jednym cienkim pasku, ale polecam żebyście go pokroili drobniej ( żeby łatwiej i estetyczniej go ugryźć :) .
- sok z 1/4 cytryny
- sól
- kilka kromek chleba
- pół bakłażana
- szynka w plastrach
Kroję bakłażana, skrapiam go cytryną i oprószam obficie solą.
Smażę na rumiano.
Szynkę kroję w kostkę i smażę.
Kładę obia składniki na chleb.
Najlepiej jeść na ciepło. Smacznego!
Posted in: bakłażan,dodatki do kanapki,kanapki,szynka,śniadanie/kolacja
Wyślij pocztą e-mail
Wrzuć na bloga
Udostępnij w usłudze Facebook
0 komentarze:
Prześlij komentarz
By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!