Zupe paprykową miałam ostatnio okazję jeść kilka lat temu. I troche się za nią stęskniłam. Po tłustych obiadach, np. z frytkami czy schabowym, to miła i oczyszczająca odmiana dla podniebienia i wątroby. Po takiej warzywnej zupce z pewnością poczujecie się lepiej i lżej.Taka potrawa świetnie rozgrzewa.
- 1,5 szklanki wywary warzywnego ( np. po gotowaniu warzyw na sałatkę jarzynową )
- 3 duże czerwone papryki
- 1 spora cebula
- 2 puszki pomidorów
- łyżka bazylii, czosnku i papryki słodkiej
- razowy makaron świderki
Cebulę podsmażam.
Paprykę przekrawam na pół, usuwam gniazdo nasienne.
Piekę około 40 minut w 180 stopniach. Skórka ma być mocno pomarszczona i trochę sczernieć.
Obieram je nożykiem.
Wszystkie składniki gotuję przez 15 minut.
Odstawiam do przestygnięcia i miksuję.
Podaję z razowymi świderkami.
Posted in: dania dietetyczne,obiad,obiad na lato,obiad na piątek,obiad na zimę,papryka,pomidory,rozgrzewające,wegetariańskie,zupy
Wyślij pocztą e-mail
Wrzuć na bloga
Udostępnij w usłudze Facebook
0 komentarze:
Prześlij komentarz
By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!