W moje ręce wpadły dwa jędrne bakłażany. Długo się zastanawiałam co by tu z nich wyczarować. Ale gdy zobaczyłam puszkę pomidorów, wiedziałam, że na obiad zaserwuję pyszną caponatę. Wychodzi jej dużo, więc to, co zostało z poprzedniego dnia, podałam ze schabowym i ryżem.
Lubicie kuchnię śródziemnomorską?
- sok z cytryny
- cebula
- 2 bakłażany
- puszka pomidorów
- oregano
Bakłażany kroję w kostkę, podlewam sokiem z cytryny, obficie solę. Smażę.
Dodaję cebulkę i oregano. Gdy się zrumieni, dolewam pomidory.
Układam na talerzu naleśniki, układam farsz i składam na pół.
Smaczny wegetariański obiad
Caponata, mięso i ryż dla głodomorów
Posted in: bakłażan,cebula,dania dietetyczne,Kuchnia Śródziemnomorska,Kuchnia Włoska,obiad,obiad na lato,obiad na piątek,oregano,pomidory,wegetariańskie,z mięsem,z Sycylii
Wyślij pocztą e-mail
Wrzuć na bloga
Udostępnij w usłudze Facebook
1 komentarze:
Fajne jedzonko, chyba jutro skocze po baklazana
Prześlij komentarz
By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!