Nie moge oderwać się od garnka z tą pyszną zupą. Jej soczysty kolor poprawia mi nastrój w mgnieniu oka. Jeśli chodzi o dodatki, to moja Babcia podawała ją z zacierkami. Ale mi wydaje się sycąca sama w sobie.
- 3kg dyni (cała, jeszcze w skórce)
- 2 szklanki wody
- 1/3 - pół szklanki cukru / ksylitolu
- mleko 1/3 szkl.
Dynię obieram, pozbawiam pestek, kroję na mniejsze kawałki.
Wkładam do gadnka.
Zalewam wodą. Gotuję 20 minut. Sprawdzam, czy jest miękka.
Miksuję. Dosładzam i dolewam mleko.
Posted in: dania dietetyczne,dynia,obiad,obiad na piątek,obiad w 30 minut,tanio,wegetariańskie,zawsze wychodzi,zupy
Wyślij pocztą e-mail
Wrzuć na bloga
Udostępnij w usłudze Facebook
0 komentarze:
Prześlij komentarz
By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!