Lubię dziwne potrawy, ale polskiej klasyki nie odmawiam nigdy. Sałatka warzywna jest chyba jedną z moich ulubionych. Kładę ją na kanapki na śniadanie, na kolację, podaję do obiadu. Dobra na codzień i od święta. Majonezem zupełnie się nie przejmujcie, można wymieszać go z jogurtem.
- 2 marchewki
- 2 pietruszki
- pół-1/4 selera
- 2 jajka
- puszka groszku
- 6-8 czubatych łyżek majonezu
- 3 małe ziemniaki
- 4 ogórki kiszone
Moja Babcia dodaje jeszcze:
Warzywa gotuję do miękkości ( pozostałego wywaru nie wylewam, robię z niego zupę paprykowo-pomidorową ).
Jajka gotuję na twardo.
Wszystko kroję w drobną kosteczkę.
Groszek odsączam.
Dodaję majonez, Mieszam dokładnie.
I gotowe!
Posted in: dodatki do kanapki,dodatki do obiadu,Kuchnia Polska,majonez,sałatki,warzywa
Wyślij pocztą e-mail
Wrzuć na bloga
Udostępnij w usłudze Facebook
0 komentarze:
Prześlij komentarz
By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!