O tych pysznościach marzyłam przez ostatnie kilka dni. Jestem fanką wszelkich pierogów, wcześniej zajadałam się kupnymi, ale od kiedy znalazłam
przepis na elastyczne ciasto do pierogów, robię je bardzo często.
Ciasto:
- 4 szklanki mąki
- 2 szklanki wrzątku
Farsz:
- 0,5 kg białego sera
- 100g serka waniliowego, np. Danio
- 70g rodzynek
- 2 żółtka
- 6 łyżek cukru
Ciasto najpierw mieszam w misce łyżką.
Przekładam na blat. Rozwałkowuję cienko i wycinam szkalnką koła.
Faszeruje nadzieniem.
Wrzucam pierogi do wrzątku i gotuję przez 3-4 minuty.
Posted in: biały ser,obiad,obiad na lato,obiad na piątek,obiad na słodko,pierogi,rodzynki,serek homogenizowany
Wyślij pocztą e-mail
Wrzuć na bloga
Udostępnij w usłudze Facebook
0 komentarze:
Prześlij komentarz
By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!