Po prostu musiałam ją przyrządzić.
Jeżeli macie do wyboru tylko rybę mrożoną, to koniecznie dobrze ją rozmroźcie. Papierowym ręcznikiem osuszajcie ją z topniejącej wodnej glazury.
- 3 marchewki
- 2 pietruszki
- 1 seler
- 1 cebula
- 2 listki laurowe
- pieprz i sól
- 2 łyżki majeranku
- 2 ziarenka ziela angielskiego
- ok.700g ryby np. mintaja
- mąka - do obtaczania
- olej do smażenia
- 3/4 szklanki wody
- 7 łyżeczek koncentratu pomidorowego
Warzywa obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach.
Dusimy na dużej patelni ( na oleju ) pod przykryciem z przyprawami i 1/3 szklanki wody.
Około 20 minut.
Cebulę podsmażamy osobno - kosteczka.
Rybę panierujemy w mące i smażymy na złoto z obu stron.
Do sosu warzywnego dolewamy 3/4 szklanki wody z rozrobionym w niej koncentratem. Dodajemy cebulkę.
Dusimy kolejne 20 minut, aż nadmiar płynu odparuje.
Układamy w misce warstwy- sos, ryby, tak, by na wierzchu znajdowały się warzywa.
Chłodzimy. Pyszności!
Można podać z kuskusem.
0 komentarze:
Prześlij komentarz
By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!