Ciasto
- 2 żółtka
- 2 szklanki mąki
- 1/3 szklanki wody
- 100g masła (połowa kostki)
- 450g mrożonego, dobrze rozdrobnionego szpinaku / puree ze szpinaku
- opakowanie fety
- 2 żółtka
- pieprz
- pół łyżeczki musztardy
- 5 ząbków czosnku
- łosoś w plasterkach
Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach. Ma się troszkę zarumienić i stwardnieć.
Szpinak, przyprawy i pokrojony czosnek wrzucamy na patelnię i gotujemy go tak długo, aż zbędna woda odparuje całkowicie.
Dodajemy połowę kostki fety. Dokładnie mieszamy na gazie. Część fety powinna się rozpuścić.
Gdy masa przestygnie, dodajemy żółtka.
Przestudzony spód tarty smarujemy pozostałą fetą. Nakładamy szpinakową miksturę i zapiekamy około 15 minut.
Gotowe!
0 komentarze:
Prześlij komentarz
By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!