A jeśli jednak nie używacie białej czekolady, to dodajcie więcej cukru! ( duuużo więcej ).
Receptura na około 60 ciasteczek wygląda tak:
- 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1/3 - 0,5 szklanki cukru pudru
- 3/4 kostki miękkiego masła
- 1 łyżka cynamonu
- 1 kakao
- pół łyżki goździków drobniutko zmielonych
- 1 3/4 szklanki mąki
- 1 jajo
- 1 - 2 białe czekolady
Lepimy z tego wszystkiego kulę, rozwałkowujemy, w razie potrzeby podsypując mąką.
Wycinamy małe kształty, np. gwiazdki.
Pieczemy około 8-10 minut w 180 stopniach.
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej ( garnek z połamaną czekoladą nad garnkiem z wrzącą wodą ).
oblewamy czekoladą.
0 komentarze:
Prześlij komentarz
By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!