Ostatnio pokazałam Wam przepis na
gęstą czekoladę do picia, postanowiłam troszkę ją urozmaicić.
- pół czekolady z całymi orzechami, tu Nussbeiser
- cała gorzka Goplana (60%)
- 1 łyżeczka kakao
- 1 łyżeczka mąki kukurydzanej
- 200 ml 12% śmietanki
W ok. 150 ml śmietanki rozpuszczam obie czekolady ( połamane na kawałki ). Ciągle mieszam, żeby napój się nie przypalił.
W pozostałej śmietance rozprowadzam dokładnie kakao i mąkę.
Dolewam do garnka i mieszam podgrzewając.
Gdy czuję, że całość lekko zgęstniała, przelewam do filiżanek.
Można podawać z bitą śmietaną na górze.
Posted in: bezalkoholowe,czekolada,gorzka czekolada,na dobry nastrój,na jesień,na zimę,napój,Nussbeiser
Wyślij pocztą e-mail
Wrzuć na bloga
Udostępnij w usłudze Facebook
0 komentarze:
Prześlij komentarz
By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!