Jesienią zawsze przypominam sobie o szpinaku. Przez ostatnie dwa dni błąkałam się po supermarkecie, by znaleźć coś, z czym można by go połączyć. I żeby można było się takim daniem porządnie najeść. Wyszło kolorowo i smacznie. Jeśli macie ochotę, możecie dodać pokrojoną w kostkę i podsmażoną szynkę.
- szpinak mrożony 450 g
- 6 dużych ząbków czosnku
- sporo soli i pieprzu
- serek twarogowy 150 g ( użyłam Turka )
- 5 łyżeczek kaparów i pół łyżeczki zalewy z nich ( tu Goya, bo mają łagodny ocet )
- ser pleśniowy 100g
Szpinak wrzucam na patelnię, razem z pokrojonym na plasterki czosnkiem. Po kilku minutach dosypuję kapary i dolewam odrobinę zalewy. Podgrzewam, aż wyparuje woda. Przyprawiam solidnie solą i pieprzem.
Zestawiam z ognia, by odrobinę przestygł.
Dodaję serek.
Ser pleśniowy kroję na paski lub kruszę.
Na talerz wykładam makaron, sos i obsypuję serem pleśniowym.
Posted in: czosnek,dania dietetyczne,kapary,makaron,na jesień,obiad na jesień,obiad na piątek,obiad na zimę,obiad w 30 minut,ser pleśniowy,szpinak,wegetariańskie
Wyślij pocztą e-mail
Wrzuć na bloga
Udostępnij w usłudze Facebook
0 komentarze:
Prześlij komentarz
By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!