- łyżeczka tymianku
- 2,5 szklanki mleka
- 2 szklanki wody
- 1,5 kostki rosołowej
- 1 usmażona cebulka
- 4 ząbki czosnku (siekamy)
- odrobina curry, pieprz
- 2 serki śmietankowe ( trójkąty )
- 170g sera ementaler
- ( łyżka mąki do zagęszczenia)
Czosnek rozdrabniamy.
Żółty ser trzemy na tarce o grubych oczkach.
Wszystkie składniki oprócz mąki gotujemy, aż sery się rozpuszczą.
Mąkę rozprowadzamy w odrobinie zupy i dodajemy do całości. Podrzewamy, aż lekko zgęstnieje.
Pamiętajcie, aby nie gotować tej zupy zbyt długo - by nie zaczęła kipieć (przez mleko). Inaczej się zważy!
0 komentarze:
Prześlij komentarz
By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!