.

wtorek, 7 sierpnia 2012

SYROP PORZECZKOWO - JAGODOWY

Szklanka syropu porzeczkowo-jagodowego z wodą gazowaną smakuje zupełnie jak oranżada dla dzieci, z tym że nie ma tu żadnych chemicznych dodatków, samo zdrowie. Cukier zastępuję ksylitolem, by nie mieć wyrzutów sumienia. (Mogą go jeść nawet cukrzycy.) Taki sok świetnie sprawdzi się w zimie, do rozgrzewającej herbatki.

Muszę się przyznać, że na widok kolorowej piany, cieszyłam się jak dziecko. Żeby pobudzić Wasze kubki smakowe powiem tylko, że świetnie chłodzi, jest pyszny i ma cudny kolor.
A z głośników sączy się nowy kawałek Moniki Brodki, która brzmi zupełnie jak zagraniczne gwiazdy! Klimatem przypomina mi Lanę Del Rey. Słyszeliście już tą piosenkę? Jeśli nie to tu podaję link.

Świetna muzyka i orzeźwiający napój. Takie wieczory ubóstwiam.

  • szklanka jagód
  • 4 szklanki porzeczek
  • 2 szkl. wody
  • 1,5 szkl. ksylitolu / cukru
Umyte owoce gotuję z wodą - od momentu zagotowania 15 minut. Odcedzam przez sitko. Dodaję ksylitol i doprowadzam do wrzenia. Przelewam do wyparzonych słoików i odwracam do góry dnem. Odstawiam do wystygnięcia.

















































0 komentarze:

Prześlij komentarz

By napisać komentarz wybierz opcję ''Nazwa'' i w okienku wpisz swoje imię:D Zachęcam gorąco!

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Justin Bieber, Gold Price in India